Oproep Regio's Amsterdam + Rotterdam, Urban Farming

MiniVilla is een klein, duurzaam huisje voor studenten, starters, expats en ouderen. De huisjes zijn makkelijk te verplaatsen en kunnen op pauzelandschappen en snippergrond geplaatst worden. De villa's voldoen volledig aan het bouwbesluit en zijn prettig om in te wonen en te werken.

In 2016 is het prototype MiniVilla op de locatie Glaskloksingel in Delft geopend en twee jaar getest.
Wij hebben veel van het prototype geleerd en de lessen vertaald naar een MiniVilla 2.0.
Ook hebben wij in 2018 samen met studenten van de universiteit Wageningen een onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om een aantal MiniVilla"s zo voedsel-zelfvoorzienend mogelijk te maken. Wij hebben in eerdere studies de mogelijkheid voor voedsel, water, energie en afval onderzocht.
Door het combineren van deze twee duurzame initiatieven dragen wij bij aan verduurzaming van de omgeving en het oplossen van de vraag naar betaalbare woningen.

Momenteel zijn er twee potentiele locaties gevonden waar wij het mogelijk achten om met een goed voorstel de gemeenten te overtuigen dat dit een win-win situatie is en het voorkeur verdient boven de traditionele projectontwikkeling.
Voor deze twee locaties dichtbij twee historische binnensteden zoeken wij 20 ge nteresseerden (10 per locatie) met interesse in Urban-Farming die in een MV MiniVilla willen wonen en een coöperatieve stadsboerderij willen runnen en samen met ons in gesprek willen gaan met de betreffende gemeentes.
De verwachte kosten per woning + grond zijn rond € 250.000 (Regio Amsterdam)

De exacte locaties in de regio Amsterdam en Rotterdam zullen in een kennismakingsgesprek aan de kandidaten worden gepresenteerd.
U kunt zich vrijblijvend aanmelden vóór 15 december 2019 door een mail (naam, woonplaats, telefoonnummer, onderwerpregel: Urban Farming Amsterdam of: Urban Farming Rotterdam) te sturen naar info@minivilla.nl.
Voor vragen kunt u ook mailen of bellen naar 0630192621.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief Amsterdam / Rotterdam

MV MiniVilla bv
Slim Compact Bouwen
Verwersdijk 92
NL 2611 NK Delft
Nederland
T 0630192621
info@minivilla.nl
www.minivilla.nl

Wil je koekjes toestaan?