Roots, Ontstaan en Historie

MV MiniVilla : permanent compact comfort

MV MiniVilla
Compacte, permanente woningen volgens bouwbesluit zijn de focus van MV MiniVilla bv te Delft.
Al in 2008 hield BNA-architecte Maha Tafahomi zich bezig met oplossingen voor de huisvesting van vluchtelingen. Omdat er ook in Nederland behoefte is aan compacte oplossingen ontstond het idee voor de MiniVilla. Zij vindt dat je niet hoeft in te leveren op comfort en kwaliteit om klein te wonen.
Industrieel ontwerper Johan Kok voelt zich aangesproken door een sobere leefstijl en sloot zich bij het bedrijf aan. Hij gelooft in het nut van industriele productie voor welvaart en welzijn 'mits verstandig en met oog voor de planeet uitgevoerd'.
De combinatie van bouwkunde met industrieel ontwerp is ideaal voor het ontwikkelen van MiniVilla's waar het unieke en efficiente kunnen samenkomen.


De naam MiniVilla
De naam 'MiniVilla' tovert vaak een glimlach op gezichten en vertelt waar het bedrijf voor staat: compacte (Mini) woningen met een tiny voetafdruk, maar met behoud van comfort (Villa).


Ontwikkeling: prototype, test en verbeterd ontwerp: 1.0 en 2.0
In 2016 werden alle ideeen gerealiseerd in een prototype-woning, de MiniVilla 1.0.
De MV werd 2 jaar full-time bewoond door studenten, AirBnB-gasten en mensen met een vaste baan. Men vond het heerlijk wonen, maar zag wel graag een 'normale' trap en een 1-ste verdieping waar je gewoon rechtop kunt lopen.
De ontwerpers verwerkten deze en alle andere feedback in een verbeterd ontwerp, de MiniVilla 2.0 (39m2). Ook besloten ze te gaan voldoen aan het reguliere bouwbesluit zodat MiniVilla´s overal in Nederland zonder onderhandeling met de gemeente permanent geplaatst kunnen worden.

Locaties en projecten
MV MiniVilla is er inmiddels wel achter dat er in de tiny bouwwereld een lange adem nodig is. Maar het bedrijf begint nu wel op stoom te komen:
.
Delft/Rijswijk
Het prototype 1.0 is verkocht als gemeenschapsgebouwtje en kan aan de buitenkant bekeken worden.
Adres: Tuincentrum Groenrijk 't Haantje in Rijswijk.
.
Techum, Leeuwarden
De MiniVilla 2.0 kreeg de reguliere bouwvergunning en zal begin 2020 gebouwd en geplaatst worden in het mooie Tiny House wijkje Techum in Leeuwarden. Bezichtigen kan straks op afspraak.
.
Falgatuinen, Den Helder
Voor deze permanente locatie met alleen een wateraansluiting hebben Mahasti en Johan een op deze locatie passend concept ontwikkeld. Het concept bevat de nodige off-grid-voorzieningen. Er lopen nu contacten met enkele toekomstige Falgatuinen-bewoners. Geinteresseerden (met toegewezen kavel) kunnen bij MV een brochure van de MiniVilla, model Falgatuinen, aanvragen.


Toekomst
MiniVilla werkt toe naar een bescheiden groei waarbij er enkele tientallen woningen per jaar aan tevreden klanten geleverd kunnen worden.

Het team van MV MiniVilla: Mahasti Tafahomi en Johan Kok

MV MiniVilla bv
Slim Compact Bouwen
Verwersdijk 92
NL 2611 NK Delft
Nederland
T 0630192621
info@minivilla.nl
www.minivilla.nl

Wil je koekjes toestaan?